:: Startsida ::
  :: Om Ariane
     : Inledning
     : Förord
     : Morföräldrarna
     : Föräldrarna >
     : Soldat Meiling
     : Fortsättningen...
  :: Vänner minns...
     : Sie Bildt-Broberg
     : G. Thordardottir
     : Gustav L Hüneberg
     : Anders Wahlgren
     : Hedwig Wahlgren
     : Inger Eriksson
  :: Om Villa Ariane
   :: Bilder
     
ARIANE WAHLGREN
- en berättelse av Anders Fischer

Om släktskapsförhållandena

Mamma och pappa
[sid 2]

Walter klarade operationerna. Tyvärr kom det dock komplikationer och han hemförlovades. När dottern föddes nyårsafton 1917 hade de sitt hem i Charlottes gamla flickrum. I början av 1919 var läget så pass bra att mamma Charlotte och pappa Walter och dottern Ann-Marie Adelheid kunde flytta in i den utlovade större tjänstebostaden på Langenhorn.
Men en dag blev Walter sämre och den vackra nionde juni 1919 gick han bort endast 28 år gammal. (Han var född den 18 februari 1891 i Oschatz i Sachsen.)
Ännu en sorgens dag, en av dessa miljoner sorgens dagar.
Ännu en gång återvände Charlotte och lilla Anne-Marie till föräldrahemmet på Oberaltenallee.

Ofta sågs Charlotte sittande på den blå stolen i köket. Lilla Anne-Marie sprang omkring och drog ner saker från bordet eller också tog hon herr Milchwächter och snurrade honom runt, runt på den blänkande korkmattan. Varmvattenberedaren brummade och Charlotte suckade. Vad väntade?
Bara i Hamburg femtiotusen krigsänkor. En änka med barn, inte skulle hon ha någon chans inte. Som tur var bodde både Hans och Gertrud hemma. Gertrud tog med henne till repetitionerna på Statsoperan och sedan gick de på kaffe och Charlotte kunde börja skratta försiktigt.
Och precis som då de alla var små kallade Hans sin syster Charlotte för Lotschen och Gertrud blev Trude och han själv skulle visst för evigt vara allas Hänschen...

SLUT
Walter Hut som soldat

 
 
 Ariane Wahlgrens Författarhus, Odos Drakou 44, Aten, Grekland
 
  © 2007 efunction - Inger Eriksson